Over mij

Ik ben Lotte, mama van een zoontje, vriendin, zus, intuïtief eten coach & enthousiaste hobbykok met een passie voor buiten leven, strand, zee, selflove & “ons” prachtige lichaam (DE gids naar een gezonde & blije JIJ!).

HET BEGIN

In 2007 ben ik afgestudeerd als sportdiëtist. Jarenlang was ik aan het zoeken naar de perfecte voeding. Mijn motivatie? Ik was niet blij met mezelf. Mijn drang naar perfectie won het van de stem van mijn lijf. Na mezelf jarenlang aangepraat te hebben dat ik niet goed, mooi, leuk of grappig genoeg was en mezelf af te matten met extreem bewegen en een obsessieve focus op “gezond” eten, was mijn lijf er in 2011 helemaal klaar mee. Ingestort en uitgeput.

MIJN ZOEKTOCHT

Niet gauw daarna kwam ik in een Ashram in Argentinie terecht. En DAT was life changing! Ik ontdekte dat ik niet alleen maar sterk en mooi hoefde te zijn, maar gewoon mezelf. Met alles erop en eraan. Natuurlijk veranderde dat stemmetje in mijn hoofd niet in een keer van een mean girl naar een lief meisje, maar de basis was gelegd. De basis om echt voor mijn lijf te gaan zorgen. Een maand later vloog ik vol liefde door naar Australië om mijn zoektocht naar voeding, gezondheid en geluk door te zetten. Ik bezocht maanden lang fantastische chefkoks en voedingsdeskundigen in Melbourne en Sydney en bracht tijd door met Holly Davis, Jude Blereau, Andrea Cooper en Omid Jaffari. Vol nieuwe inzichten en inspiratie vloog ik terug naar Nederland om mijn inzichten te delen. LOT of TASTE was geboren!

LOSLATEN 

Terug in NL nam mijn perfectionisme het nog heel lang over van mijn lijf. De perfecte voeding, alles wat ik had geleerd, was heilig voor mij. Hoewel mijn intentie fantastisch was: mijn lijf alles geven wat het de afgelopen jaren heeft gemist, zoals zelfliefde, rust en alle bouwstoffen, was de uitwerking er een vanuit mijn oude patroon. Rigide en gefocust. Goed of fout. Geinspireerd door alle trends en (nu ook in Nederland) populaire foodies lag mijn focus op de perfecte voeding. Het begon goed (zoals met ieder “dieet” ;)), maar na een tijdje merkte ik dat ik me helemaal niet zo vrij & relaxed voelde als ik wilde. Mijn lijf deed nog helemaal niet wat ik zelf wilde en schreeuwde: LAAT LOS. Ik stemde in.

ETEN VOOR GELUK

Loslaten was altijd een ding geweest. Maar nu werd ik gedwongen om verder los te laten. Om me echt relaxed en blij te voelen rondom eten. Om mijn lijf gezond te maken. Voor mijn eigen geluk. Oude patronen, de harde kant, mijn foodperfectionisme, laten varen. Doen waar ik blij van word. Geen goed of fout, geen rigide focus, geen restricties, geen angsten, geen schuldgevoelens. Maar plezier in mijn foodieleven, want joh wat word ik toch blij van koken en eten! Recepten bedenken, koken voor vrienden, mensen blij maken met waar ik zo blij van word. Ik voelde me vrij, blij en relaxed. Mijn lijf voelde gezond en sterk. En als kers op de taart raakte ik spontaan zwanger. Iets met signalen op je pad?!

 

MIJN MISSIE

Na jaren geworsteld te hebben met mijn (food)perfectionisme, de relatie met mijn lijf en met mezelf en door een enorme switch en het doorbreken van oude gedachten en patronen, weet ik wat ik moet doen om me gezond en relaxed in mijn eigen lijf te voelen.

Het is mijn missie om vrouwen (JOU!) inzicht, kennis, tools en plezier te geven in het zorgen voor jezelf, het luisteren naar die stem van binnen en het kennen van je lichaam. Jezelf en je lijf leren waarderen en echt leren voeden op een manier die werkt voor jou. Omdat JIJ er blij van wordt!

Tijdens mijn coaching & workshops laat ik je ervaren dat jezelf voeden om veel meer draait dan de perfecte maaltijd. En dat doe ik met heel veel liefde en lekker eten!

KENNISMAKEN